söndag 11 april 2010

Ett häst-mirakel!

Idag hade jag planerat att lägga in fina tävlingsbilder på vår äldsta dotter Ellen och hennes häst Eternell! (även kallad "Ettan") De skulle tävlat i hoppning, sin första tävling för säsongen. Istället blir det bildbevis på ett levande mirakel!När vi kom fram till tävlingsplatsen så visade det sej att "Ettan" hade fastnat med sina benskydd på nåt sätt, och kom inte loss. Hon hade total panik! Vi hade hört att hon stampade runt lite, men det gör hon ibland, så vi anade inte att det var så allvarligt! Hon var SJÖBLÖT i svett och kastade sej fram å tillbaka för att komma loss. För att göra en lång och mycket dramatisk historia lite kortare, så fick vi (läs Ellens tränare Anna, som tack och lov var på plats) tillslut ut henne genom dörren fram i transporten. Det bör tilläggas för icke hästvana, att den dörren INTE är dimensionerad för hästar! Det var en pärs, särskilt för Ellen som grät floder, att bara stå utanför transporten helt hjälplösa och höra "kriget" där inne. Ingen av oss vågade tänka tanken på i vilket skick hon skulle vara när hon kom ut, OM hon kom ut levande!

När hon väl var ute, genomblöt i svett och rejält chockad, så visade det sej, efter veterinärundersökning, att hon var helt oskadd! 2 skor hade hon trampat av sej, men det var allt! Inte ett skrapsår och ingen hälta!
Väl hemma har hon varit trött såklart, men ätit och druckit som vanligt. Hon mår oförskämt bra efter omständigheterna! Tack gode Gud!


0 kommentarer:

Skicka en kommentar