lördag 17 juli 2010

Kalasexpressen och masugnar!

På väg till Nora hamnade vi, av olika anledningar, på en liten slingrig väg. Turligt nog måste jag tillägga, för det gjorde att vi, utan att veta att det var ett kulturreservat, körde rakt in i Pershyttan. En liten "håla",bara 2 km ifrån Nora skulle det visa sej. Strax före Pershyttan var vi inne i en liten antik.och inredningsaffär. Där fick vi tipset att äta lunch på "Kalasexpressen" Jag är verkligen glad att vi fick tipset om "Tåget" som låg bara några hundra meter ifrån butiken som vi befann oss i!

I ena änden hade man byggt ett cafè med hembakt kaffebröd.


I den andra en fin restaurang!


Vi åt en jätte god lunch på deras uteservering! Jag beställde en "Tågtallrik" med delikatesser som egengjord potatissallad, varmrökt lax, ceranoskinka(stavning?) och kyckling. Lite dyrare än en dagens, men verligen värd sitt pris!



Om du besöker Nora så kan du åka Ånglok eller Rälsbuss ut till Pershyttan. Båda stannar precis bredvid "Kalasexpressen". Här kan du bla besöka en av europas bäst bevarade träkolsmasugnar. Som sagt, åk till Pershyttan när du besöker Nora! (nej, jag är inte sponsrad av Turistbyrån i Nora.....)







0 kommentarer:

Skicka en kommentar