lördag 27 mars 2010

Våfflor och het debatt!

Du missade väl inte att det var "våffeldagen" i torsdags!? Mumma! Det var dock inte helt lätt att hitta ett cafè som serverade godsakerna. Konstigt.....Vi får inte tappa våra svenska traditioner för amerikanska JÄTTE muffins och cookies!
På alltid lika trevliga "Wienerkonditoriet", ett stenkast ifrån Stureplan, skyltades det iaf med "Våffeldagen". Så där tuggade vi i oss stora frasiga våfflor! Jätte gott! Även om blåbärssylten var allt annat än hemmagjord.....Hm, undrar vad de stoppat i den, inte blåbär iaf.....

Nåja, annars går debatten HET på Facebook just nu! Igår startade jag en grupp under namnet ;"Ge föräldrar förtroendet att ta hand om sina egna barn" Det handlar om det faktum att det kostar staten 12.000 kr/barn/månad att ha ett barn på dagis. Min enkla fråga är; varför skall bara EN barnomsorgsform subventioneras Varför får föräldrarna inte själva bestämma hur de vill använda den pengen? Det skulle ge oss möjlighet att vara hemma längre med våra barn, och på så sätt göra samhället en STOR tjänst!
Reaktionerna har inte låtit vänta på sej =) Kommentarerna har varit väldigt skiftande kan man säga! Allt ifrån att"vårdnadsbidraget är en kvinnofälla. Vem vill tillbaka till hemmafru/passaupp-på-sin-man-samhället" till "se vad svenska stasi-dagis-samhället hat gjort med våra barn. Flickor som skär sej och killar som helt tappat respekten för sin omgivning" Det är inlägg från en bestört förskollärare som under utbildningen fick lära sej att det är direkt olämpligt för barnen att vara hemma med sina outbildade föräldrar, och ett annat inlägg där man tycker att 1-åringar måste lära sej ta avsked.......Debatten fortsätter, var så säker! Jag är beredd att driva den långt! Tills vidare kan du gå in på min facebook sida och följa den, jag lovar att adda dej =) Gå även med i gruppen "Ge svenska föräldrar förtroendet att ta hand om sina egna barn" Vi behöver bli många!0 kommentarer:

Skicka en kommentar