fredag 26 februari 2010

En tvättäkta turist på utflykt!

För många år sedan jobbade jag under ett år med skandinaviska turister på Cypern. Jag lovade då mej själv att aldrig resa på en riktig charterresa, definitivt inte åka med på deras arrangerade grupputflykter, där turisterna vallas runt i likadana kepsar, kissar på bestämda tider och fotar exakt samma saker...samtidigt....

Nu är vi på en RIKTIG charterresa och idag åkte vi på utflykt med Ving till bla Phi Phi island! SÅ skööönt! Man behöver inte tänka NÅNTING själv. Står man bara på angivna punkter i rätt tid, så löser sej resten per automatik! Allt är ordnat; bussresa från hotellet,båt,lunch,fruktpauser,fritt vatten,tider att kissa på, saker som bör fotas pekas ut av guiden. Här är jag utrustad för turen ut på havet;hatt,skyddande klädsel,hög solfaktor,flytväst och solbrillor. Precis som det stod på lappen.


Här har alla skandinavier lydigt satt sej på rad i båten. Första vattenflaskan är utdelad.Vår svensktalande guide Si berättar om vad som väntar oss på resan.


Här är vi på väg in till stranden där "The beach" spelades in. Sagolikt vackert!


Si berättade att 30.000 turister besöker denna sevärdhet varje dag!!! Alla kommer dit i sk "Speed boats", så för att alla skall få plats ¨så får man bara stanna 1/2 timma.....Denna bild är från Phi Phi island. Också fantastiskt vackert! Kolla gungorna som hängde i träden. Som gjort för semester!


Efter lunchen åkte vi till Bambo Island och snorklade. Här är maken i full gång.


Fiskarna var overkligt färgglada. Här har jag bara fotat uppifrån, skulle haft undervattenskamera ju!

Akvariefiskarna kom simmandes i stim, helt orädda. Galen känsla!


Oj, snart är min acsesstid slut igen! Det tar SÅN tid att ladda in bilderna, och kortet räcker bara en timme. Nåja, lite glimtar från vår dag som tvättäkta turister =)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar